RSS Feed

Afrikan avara luonto

Kommentit pois päältä artikkelissa Afrikan avara luonto

marraskuu 4, 2018 by Riikka Väätäjä

  Ensimmäinen kokonainen päivä Etelä-Afrikassa alkoi aikaisin aamulla. Pikkubussimme starttasi puoli seitsemältä aamulla kohti Mongenan luonnonsuojelualuetta, joka sijaitsee Hammaskraalin kaupungin lähellä noin kahden tunnin ajomatkan päässä Pretoriasta. Perillä meitä odotti kaksi jeeppiä ja oppaat, joiden kanssa lähdimme kiertämään luonnonsuojelualuetta. Alueen koko on yli 6000 hehtaaria ja sen perusteellinen kiertämään olisi vaatinut useamman päivän. Onneksi huikeat oppaamme tunsivat puiston läpikotaisin ja osasivat tarjota meille unohtumattoman kokemuksen parin tunnin ajelulla.

Puiston suurin houkutus on ”The Big Five” eli leijona, leopardi, sarvikuono, elefantti ja afrikanpuhveli. Termi on peräisin metsästäjiltä, jotka viittasivat sillä viiteen eläimeen, joiden metsästäminen oli vaikeinta ja vaarallisinta. Sittemmin safarien järjestäjät ovat ottaneet termin käyttöön kierrosten markkinoinnissa. Näistä viidestä legendaarisesta eläimestä näimme kierroksellamme vain afrikanpuhvelin, mutta se ei tunnelmaa pilannut.

Näimme kuitenkin lukuisia muita eläimiä kuten virtahepoja, seeproja, villisikoja, kirahveja, strutsin sekä erilaisia antilooppeja ja lintuja. Sen lisäksi oppaamme osasivat kertoa meille mielenkiintoisia yksityiskohtia Afrikan luonnosta ja eläimistä. Opimme esimerkiksi, että virtahevot viihtyvät vedessä, koska niiden iho palaa auringossa yhtä herkästi kuin ihmisten ja että antilooppien suun tunto on noin puolet huonompi kuin ihmisellä, jotta ne voivat syödä piikkikkäitäkin pensaita. Ja että Leijona kuninkaana Pumba on oikeasti tyttö, eikä Simbasta ja Nalasta olisi voinut koskaan tulla paria, koska he ovat sukua eivätkä leijonat pariudu sukulaistensa kanssa.

Kaiken kaikkiaan safari oli unohtumaton kokemus, jonka kaikki muistamme varmasti aina. Iltapäivällä lepäiltiin talolla ja valmistauduttiin seuraavaan päivään. Toistaiseksi Etelä-Afrikka on antanut meille parastaan.


Kommentit pois päältä artikkelissa Afrikan avara luonto

Sorry, comments are closed.

Moi, kiva kun eksyit blogiimme! Me ollaan TAMKin terveysalan opiskelijoita ja marraskuussa suuntanamme on Etelä-Afrikka! Kyseessä on siis 2 viikon lyhytvaihto 2.-16.11.2018, jonka aikana käymme tutustumassa muun muassa Jacobs Wellin toimintaan ja kirjoittelemme reissustamme sekä siihen valmistautumisesta täällä.

Hi! Nice to see you here! We are health care students from TAMK and we’re heading to South-Africa in november! It’s an two weeks exchange trip on 2.-16.11.2018, during which we’re going to see for example Jacobs Well’s action. We will tell about our journey in this blog.

Seuraa meitä myös: