RSS Feed

Ensiapurastit paikallisella koululla

Kommentit pois päältä artikkelissa Ensiapurastit paikallisella koululla

marraskuu 7, 2018 by Teija Niemelä

Tänään vierailimme paikallisessa koulussa (Jacobs Well Tzuria Learning Center) pitämässä ensiapukoulutusta 14-18 -vuotiaille nuorille. Mari piti alussa esityksen Suomesta kertoen vuodenajoista, luonnosta, tyypillisistä ruuista, urheilusta ja saunomiskulttuurista. Keskustelua syntyi koulutuksesta, turvallisuudesta ja palvelujärjestelmästä.

Mari kertoo Suomesta nuorille ja Teija ensiapuharjoituksista.

Ensiaputaitoja harjoittelimme rastityyppisesti tutustuen keskeisimpiin elintoimintoja turvaaviin taitoihin ja arkipäivän haavereiden hoitoon. Rasteilla harjoittelimme painelupuhalluselvytystä, tajuttoman henkilön auttamista, tukehtuvan auttamiskeinoja, haavojen ja vammojen hoitoa sekä hätäpuhelun tekemistä. Harjoitusten avulla oppilaat saivat toiminnan kautta tietoa ja taitoja ensiavusta. Vaikutti siltä, että oppilailla heräsi myös mielenkiinto jatkossa opiskella lisää ensiaputaitoja.

Alina, Johanna ja Viivi valmiina tukehtuvan henkilön auttamisrastilla.

 

Painelupuhallusharjoitus käynnissä. Johanna ja Viivi ohjeistavat.

 

Sini ja Sallamari käyvät läpi nuorten kanssa hätäpuhelun vaiheita.

Koululaiset olivat hyvin innostuneita ja motivoituneita harjoittelemaan ensiaputaitoja. Myös Suomi maana ihastutti suuresti heitä. Opettajat antoivat meille hyvää palautetta koulutushetkestä ja kertoivat olleensa yllättyneitä, kuinka niin aremmat kuin vilkkaammatkin nuoret toimivat keskittyneesti ja aktiivisesti harjoitusten ajan. Tunnelma oli iloinen, rento ja välitön. Ja meiltä toivottiin jatkossakin vastaavia vierailuja.

Kahvihetki virkisti mukavasti ostosten lomassa

Koululta lähdimme Wisemanin kuljettamana lähimpään isoon ostoskeskukseen, jossa kiertelimme shoppaillen, kahvitellen ja kakutellen. Päivän päätteeksi söimme jälleen emännän valmistaman herkullisen aterian ja seurustelimme isäntäväen vieraiden kanssa. Kiva, rento ja tapahtumarikas päivä!

 

 

 


Kommentit pois päältä artikkelissa Ensiapurastit paikallisella koululla

Sorry, comments are closed.

Moi, kiva kun eksyit blogiimme! Me ollaan TAMKin terveysalan opiskelijoita ja marraskuussa suuntanamme on Etelä-Afrikka! Kyseessä on siis 2 viikon lyhytvaihto 2.-16.11.2018, jonka aikana käymme tutustumassa muun muassa Jacobs Wellin toimintaan ja kirjoittelemme reissustamme sekä siihen valmistautumisesta täällä.

Hi! Nice to see you here! We are health care students from TAMK and we’re heading to South-Africa in november! It’s an two weeks exchange trip on 2.-16.11.2018, during which we’re going to see for example Jacobs Well’s action. We will tell about our journey in this blog.

Seuraa meitä myös: