RSS Feed

Babyboxeja ja hevosterapiaa

Kommentit pois päältä artikkelissa Babyboxeja ja hevosterapiaa

marraskuu 8, 2018 by Riikka Väätäjä

Tänään olimme viimeistä päivää Jacobs Wellin kehitysvammaisten lasten päivähoidossa. Neemis ja Lilia viimeistelivät opinnäytetyöhönsä kuuluvat osat ja muut leikkivät ja touhusivat lasten kanssa. Kuvakorttien käyttö on lähtenyt hyvin käyntiin myös järjestön omien hoitajien keskuudessa, sekä lapset odottavat kovasti saamaansa hyvää palautetta. Tämän päivän ohjelmassa oli muun muassa hevosterapiaa, josta nauttivat sekä lapset että opiskelijat. Osa opiskelijoista pääsi taluttamaan hevosta ja innokkaimmat pääsivät itsekin ratsastamaan! Vierailimme viereisessä järjestön tehtaassa, jossa paikalliset naiset valmistavat laadukkaita laukkuja, reppuja ja erinäköisiä pussukoita. Saimme halutessamme myös ostaa naisten tekemiä tuotteita. Tehtaan naiset esittivät meille saapuessamme paikallisia lauluja, josta osa meistä tirautti muutaman liikutuksen kyyneleen.

Toteutimme lapsille aamun aikana rasvabasaalihierontaa (tosin vauvaöljyllä tällä kertaa). Menetelmän tavoitteena on antaa vaikeasti vammaiselle mahdollisuus kokea omaa kehoaan ja omia liikkeitään, sekä päästä vuorovaikutukseen ympäristönsä kanssa. Hierontaa voi käyttää myös rentouttamaan lihasjännityksiä sekä helpottamaan raajojen virheasentoja.

Iltapäivällä vierailimme LIV Village -järjestössä. LIV-järjestö haluaa järjestää orvoille ja haavoittuvaisille lapsille kodinmukaisen ympäristön, koulumahdollisuuden ja iltapäivätoimminan. Kävimme kiertelemässä ympäristöä ja tutustumassa lähemmin muun muassa vauvatalossa, jossa vauvat kasvavat ja kehittyvät väliaikaisessa hoidossa, ja josta lapset adoptoidaan ympäri maailmaa. Vauvataloon vauvat saapuvat sairaaloista, löydettyinä tai baby boxin kautta. Järjestön alueella on erityinen ”postilaatikko”, eli baby box, johon äiti voi halutessaan tuoda vauvansa anonyymisti. Tällöin vauvan hylkääminen on turvallista, eikä vauva jää täysin heitteille. Laatikosta hoitajat käyvät hakemassa vauvan hoitoonsa.

 

 


Kommentit pois päältä artikkelissa Babyboxeja ja hevosterapiaa

Sorry, comments are closed.

Moi, kiva kun eksyit blogiimme! Me ollaan TAMKin terveysalan opiskelijoita ja marraskuussa suuntanamme on Etelä-Afrikka! Kyseessä on siis 2 viikon lyhytvaihto 2.-16.11.2018, jonka aikana käymme tutustumassa muun muassa Jacobs Wellin toimintaan ja kirjoittelemme reissustamme sekä siihen valmistautumisesta täällä.

Hi! Nice to see you here! We are health care students from TAMK and we’re heading to South-Africa in november! It’s an two weeks exchange trip on 2.-16.11.2018, during which we’re going to see for example Jacobs Well’s action. We will tell about our journey in this blog.

Seuraa meitä myös: