RSS Feed

Sunnuntain kirkko ja grillijuhlat

0

marraskuu 12, 2018 by Viivi Rantala

Eilinen sunnuntaipäivä kului kohtalaisen rennoissa tunnelmissa. Päivä aloitettiin aamupalalla, jonka jälkeen pakkauduimme taas kerran tuttuun minibussiin, suunta kohti paikallista Highway-kirkkoa. Sekä kirkko, että aamun jumalanpalvelus erosivat aika paljon siitä, mihin monet meistä ovat Suomessa tottuneet. Kirkossa laulettiin paljon, tunnelma oli rento, ja jumalanpalveluksen jälkeen yhdessäoloa jatkettiin pihalla seurustellen. Seurakunnan jäsenet olivat esittelemässä toimintaa, jota he järjestävät eri kohderyhmille ympäri vuoden. Saimme paikalla avoimen ja lämpimän vastaanoton, monet ihmiset kävivät vuorollaan jututtamassa koko porukkaa, ja eräskin mies kertoi kokemuksiaan ”kätilönä toimimisessa”. Me kuitenkin poistuimme paikalta suurimman joukon vielä jäädessä odottelemaan grilliruokaa, sillä kotona oli luvassa paljon puuhaa leipomisen merkeissä.

Heti kotiin palatessa alkoikin molemmissa keittiöissä uurastus, tavoitteena leipoa pullaa ja karjalanpiirakoita illan braaihin, eli grillijuhliin. Työt oli etukäteen jaettu niin, että kaikkien ei tarvinnut samaan aikaan sählätä keittiössä, vaan jokaisella oli oma tehtävä leipomisessa. Leipomusten lomassa ne, joilla ei sillä hetkellä ollut virkaa keittiössä, nauttivat jokainen vuorollaan auringosta ja lämmöstä takapihalla. Pullat ja piirakat saatiin valmiiksi jopa oletettua aikaisemmin , joten osa porukasta suuntasi sen jälkeen vielä kävelylle lähikauppaan.

Illan vietimme Jacobs Well-järjestön johtajapariskunnan järjestämässä braai- eli grillijuhlassa. Juhliin osallistui myös osa järjestön työntekijöistä lastensa kanssa. Iltaan kuului siis jutustelua, monenlaisten herkkujen syömistä, ja rentoa oleskelua. Järjestön puolelta houkuteltiin myös Liliaa ja Neemistä palaamaan Etelä-Afrikkaan vapaaehtoistyön merkeissä. Pullat ja riisipiirakat maistuivat myös täkäläisille, riisipiirakat tosin saivat munavoin tilalle päällisekseen vadelmahilloa, joka osoittautui menestykseksi. Juhlat päätettiin yhteisillä lauluilla, kun ensin me esitimme paikallisille kaksi laulua, joista toinen oli heidän kansallislaulunsa Suomenkielisillä sanoilla, eli ”siunaa koko maailmaa”. Saimme kuulla myös heidän versionsa tästä kappaleesta, ja yhteislaulu jatkui vielä näidenkin jälkeen. Viimeisenä hittinä laulettiin ja leikittiin yhdessä ”baby shark”-laululeikki, jota olimme aikaisemmin viikolla harjoitelleet eskarilaisten kanssa. Tämän jälkeen toivotimme kaikille hyvät yöt ja palasimme kotiin väsyneinä, mutta valmiina uuteen viikkoon.


0 comments »

Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.

Moi, kiva kun eksyit blogiimme! Me ollaan TAMKin terveysalan opiskelijoita ja marraskuussa suuntanamme on Etelä-Afrikka! Kyseessä on siis 2 viikon lyhytvaihto 2.-16.11.2018, jonka aikana käymme tutustumassa muun muassa Jacobs Wellin toimintaan ja kirjoittelemme reissustamme sekä siihen valmistautumisesta täällä.

Hi! Nice to see you here! We are health care students from TAMK and we’re heading to South-Africa in november! It’s an two weeks exchange trip on 2.-16.11.2018, during which we’re going to see for example Jacobs Well’s action. We will tell about our journey in this blog.

Seuraa meitä myös: