RSS Feed

Vierailu synnytysklinikalla

0

marraskuu 13, 2018 by Olivia Ojala

Tiistaipäivä alkoi vierailulla Genesis -synntysklinikalle, joka on yksityisen terveydenhuollon piiriin kuuluva kätilöjohtoinen klinikka. Etelä-Afrikassa keisarinleikkausprosentti vaihtelee sairaalakohtaisesti, mutta on keskimäärin 70%. Suomessa vastaava luku on noin 17%. Myös normaalisynnytykset hoidetaan maassa hyvin lääkärikeskeisesti, niin että kätilö hoitaa useimmiten synnytyksen alun, mutta lääkäri auttaa vauvan ulos. Genesis-klinikalla kätilöt hoitavat synnytykset alusta loppuun, jos ongelmia ei ilmene. Käytäntö on siis melko lähellä suomalaista synnytyksen hoitoa. Klinikalle pääsee synnyttämään kuitenkin vain perusterveet synnyttäjät, joiden raskausaikana ei ole ilmennyt ongelmia, jotka voisivat johtaa ongelmiin myös synnytyksessä.

 

 

Klinikalla on mahdollisuus myös keisarileikkauksiin, vaikka niitä ei siellä juuri tehdä, vaan äitejä kannustetaan synnyttämään normaalisti alateitse. Äkillisen leikkaustarpeen sattuessa klinikalle hälytetään paikalle synnytyslääkäri ja anestesialääkäri. Leikkaussali on aina valmiina hätätilanteita varten. Se muistutti kovasti suomalaista leikkaussalia välineistöltään. Salissa kuitenkin pukeuduttiin pestäviin leikkaussalitakkeihin ja myssyihin toisin kuin Suomessa, jossa leikkaussaliasut ovat kertakäyttöisiä. Genesiksessä työskentelee kätilöiden lisäksi myös yksi leikkaussalisairaanhoitaja.

 

 

Genesiksellä voi käydä seurannassa raskausaikana ja synnytyksen jälkeen sekä osallistua erilaisiin valmennuksiin, esimerkiksi imetys- ja synnytysvalmennukseen. Koska klinikka on yksityinen, synnyttäjä voi valita omaan vakuutukseensa (tai omalle lompakolleen) sopivat palvelut. Kätilöt kannustavat äitejä imettämään ja pitämään vauvaa rinnalla ihokontaktissa vuorovaikutuksen ja imetyksen edesauttamiseksi. Muutenkin klinikalla panostetaan luonnonmukaisuuteen ja mahdollisimman viihtyisän ja kodinomaisen ympäristön luomiseen. Genesiksen ilmapiiri vakuutti lämminhenkisyydellään meidät kaikki!

 


0 comments »

Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.

Moi, kiva kun eksyit blogiimme! Me ollaan TAMKin terveysalan opiskelijoita ja marraskuussa suuntanamme on Etelä-Afrikka! Kyseessä on siis 2 viikon lyhytvaihto 2.-16.11.2018, jonka aikana käymme tutustumassa muun muassa Jacobs Wellin toimintaan ja kirjoittelemme reissustamme sekä siihen valmistautumisesta täällä.

Hi! Nice to see you here! We are health care students from TAMK and we’re heading to South-Africa in november! It’s an two weeks exchange trip on 2.-16.11.2018, during which we’re going to see for example Jacobs Well’s action. We will tell about our journey in this blog.

Seuraa meitä myös: