RSS Feed

Viimeisen päivän sairaalaseikkailu

0

marraskuu 15, 2018 by Neeamari Lankinen

Tänään vierailimme Kalafongin julkisessa sairaalassa. Sairaala on avattu potilaiden hoitamista varten 1972, mutta virallisesti vasta vuosi tämän jälkeen. Sairaala sijaitsee 12 km päässä Pretorian keskustasta.

Meidät otti vastaan yksi sairaalan lastenlääkäreistä. Lastenlääkäri vei meidät kierrokselle sairaalan eri osastoille. Vierailimme mm. ensiavussa, raskaus- ja synnytysosastolla ja tilassa, joka oli tarkoitettu vastasyntyneiden teho-osastolla olevien vauvojen äitien majoitukseen. Kierroksen jälkeen jalkauduimme lastenosastolle ja vastasyntyneiden teho-osastolle seuraamaan osastojen toimintaa. Juttelimme hoitajien ja lääkärien kanssa osastojen toiminnasta ja hoitokäytänteistä. Olimme vaikuttuneita siitä, kuinka lastenosastolla oltiin kiinnitetty huomiota imetyksen ja kenguruhoidon tärkeyteen. Jälleen kerran oli palkitsevaa pohtia yhdessä koko porukan kanssa kaikkea näkemäämme ja löytää eroavaisuuksia ja samanlaisuuksia verrattuna Suomeen.

Huomenna onkin jo aika lähteä kotiin. Tänään vietämme vielä viimeisiä braai -grillijuhlia ja nautimme eteläafrikkalaisesta ruuasta ja juomasta.


0 comments »

Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.

Moi, kiva kun eksyit blogiimme! Me ollaan TAMKin terveysalan opiskelijoita ja marraskuussa suuntanamme on Etelä-Afrikka! Kyseessä on siis 2 viikon lyhytvaihto 2.-16.11.2018, jonka aikana käymme tutustumassa muun muassa Jacobs Wellin toimintaan ja kirjoittelemme reissustamme sekä siihen valmistautumisesta täällä.

Hi! Nice to see you here! We are health care students from TAMK and we’re heading to South-Africa in november! It’s an two weeks exchange trip on 2.-16.11.2018, during which we’re going to see for example Jacobs Well’s action. We will tell about our journey in this blog.

Seuraa meitä myös: